brza reakcija

O Marićevom ljetovanju na jahti Povjerenstvo će otvoriti predmet

18.08.2021 u 14:18

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorit će predmet o boravku ministra financija Zdravka Marića na jahti tijekom ljetovanja ove godine

Vijest je objavila televizija N1 na svom portalu. Marić je ranije tijekom dana izjavio da je ljetovao na Makarskoj rivijeri te je u ta dva tjedna najviše vremena proveo na kopnu.

'Netko me slikao, mogao me slikati kako sam jeo sladoled u Promajni. Imao sam sličnu situaciju i prije nekoliko godina, kada su me prijatelji supruge pozvali na poludnevni izlet', rekao je Marić.

Ministar financija je kazao da je osoba s kojom je bio na jahti rekla da može otkriti njegov identitet, ali da on to neće učiniti zbog toga što 'ima principe'.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je ranije i zastupničko pitanje premijeru Plenkoviću vezano uz ljetovanje ministra financija Zdravka Marića. Vidović Krišto zanima u čijem je vlasništvu jahta na kojoj ljetuje ministar.

Marić: Dio ljetovanja proveo sam na plovilu mog prijatelja Blaža Pavičića

S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića, izjava je ministra Zdravka Marića koju je medijima prenio glasnogovornik Vlade.