POZITIVNI SIGNALI

Novo hrvatsko vodstvo može očekivati podršku SAD-a

05.12.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Sjedinjene Američke Države čestitaju hrvatskom narodu na uspješnoj provedbi parlamentarnih izbora

Također su čestitali pojedincima koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru, objavilo je Veleposlanstvo SAD-a u zagrebu priopćenjem. 'Kukuriku koalicija osvojila je podršku i povjerenje ljudi u Hrvatskoj i radujemo se suradnji s gospodinom Zoranom Milanovićem i novom Vladom. Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i podršku Sjedinjenih Država i u predstojećim godinama', navodi se dalje u priopćenju.

Istovremeno su pozdravili postignuća predsjednice Vlade Jadranke Kosor i njezine vlade tijekom prethodne dvije i pol godine, posebno povijesni uspjeh u trasiranju hrvatskog puta u Europsku uniju i jačanje našeg partnerstva u NATO-u.

Pozdravili su izvještaje koji potvrđuju da je glasanje diljem zemlje proteklo u skladu s međunarodnim standardima. 'Hrvatski narod, Državno izborno povjerenstvo i tisuće hrvatskih građana koji su sudjelovali u provedbi izbora kao članovi biračkih odbora i promatrači zaslužuju priznanje za pošten i miran demokratski proces', rekli su u veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

Dvadeset godina nakon proglašenja neovisnosti, Hrvatska je stabilna demokratska država i partner NATO-a na pragu ulaska u Europsku uniju, navodi se u priopćenju. 'Ovi izbori pokazuju da je Hrvatska primjer zemljama jugoistočne Europe koje teže europskim i euroatlantskim integracijama', zaključili su na kraju.