ZAMJENA ZA MLADENA KRULJCA

Novi zapovjednik kopnene vojske je Dragutin Repinc

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 11.07.2011 21:00
  • Objavljeno 11.07.2011 u 20:51
Dragutin Repinc

Dragutin Repinc

Izvor: Cropix / Autor: sinisa sunara/CROPIX

Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića, imenovao je general bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika

Imenovanje stupa na snagu 11. srpnja 2011.

General bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u.

Završio je i više različitih tečajeva u zemlji i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a najznačajnije među njima su: savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH 'Ban Josip Jelačić' i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju.

Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN misije u Indiji i Pakistanu, te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!