NEMILOSRDAN ZOO

Novi šok iz Danske: Ubili četiri lava

25.03.2014 u 19:43

Bionic
Reading

Zoološki vrt u Kopenhagenu u kojemu je u veljači unatoč prosvjedu i peticiji tisuća ljudi ubijena zdrava žirafa Marius, ponovno je u središtu pozornosti zbog eutanazije četiri lava

'Zbog prirodnih nagona i ponašanja, uprava zoološkog vrta bila je prisiljena eutanazirati dva starija lava i dvojicu mladih desetomjesečnih lavova koji se ne bi mogli obraniti sami. Mlade desetomjesečne lavove bez sumnje bi ubio novi mužjak čim bi mu se ukazala prilika', stoji u priopćenju zoo-a.


Naime, za nekoliko će se dana lavicama okoćenima 2012. koje su trenutačno u reprodukcijskom ciklusu dovesti novi mužjak za parenje. 'Naš zoološki vrt poznat je u svijetu po radu s lavovima i na to sam vrlo ponosan', rekao je njegov upravitelj Steffen Straede.

Prošli su mjesec nepoznate osobe prijetile smrću zaposleniku kopenhaškog zoološkog vrta nakon odluke uprave o ubojstvu 18-mjesečnog Mariusa rođenog u zoološkom vrtu. Pošto je navršila 18 mjeseci danske su vlasti morale ispoštovati zakon EU-a kojim je predviđeno da se životinje ne smiju neograničeno razmnožavati dok su u zatočeništvu. Lavovi nisu eutanazirani javno poput Mariusa.