POLICIJA NE ZNA ZA UZVIKE

Novi incident u Vukovaru: Desetine mladića odjevenih u crno razvile transparent podrške privedenima, šef SDSS-a tvrdi da se u blizini opet čulo 'Ubij Srbina'

09.05.2021 u 17:20

Bionic
Reading

Tjedan dana nakon incidenta u Borovu Selu, kad su pripadnici navijačke skupine BBB paradirali ulicama sela naseljenog većinski srpskim stanovništvom i uzvikivali 'Ubij Srbina', zbog čega su dobili i kaznene prijave, sličan incident ponovio se u Vukovaru

Kako javljaju Novosti koje svoj izvještaj dokumentiraju i fotografijom, stotinjak u crno obučenih mladića kraj križa u Vukovaru uz baklje su razvili transparent na kojem je pisalo 'Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema'.

List citira predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara, koji kaže kako su ga uznemireni građani zvali i pitali što se događa.

'Koliko znam, kraj križa su samo izvjesili transparent. Međutim, kod restorana Mornar oko 11 sati ujutro došlo je do incidenta, jer je ta skupina izvikivala 'Ubij Srbina' na što je reagirala policija', kaže Kolar.

Dragoslav Živković, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske potvrdio nam je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kraj križa u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, da su sudionici dolazili u skupinama i da je policija kontrolirala skup.

Živković tvrdi kako nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira. Sve je dokumentirano i evidentirano i ako se utvrdi da je bilo određenih problema policija će reagirati. Oko događanja i eventualnih privođenja kraj restorana Mornar ne znamo ništa niti smo time upoznati, kazao je Živković, dodavši također da se možda radi o reagiranju navijačkih skupina nakon prošlonedjeljnog skupa u Borovu.

Podsjetimo, PU vukovarsko-srijemska proteklog je tjedna podnijela kaznene prijave protiv 14 osoba koje su prošle nedjelje sudjelovale u maršu kroz Borovo skandirajući 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati' i 'Ubij Srbina'. U pratnji kolone bila su dva policijska vozila, a policija je ustvrdila da je uzvike u koloni tolerirala jer je čekala pravi trenutak za postupanje.