IZLAZAK ODGOĐEN

Novi detalji o Need for Speed: Shift 2

30.11.2010 u 08:45

Bionic
Reading

EA je objavio nove detalje o nadolazećem naslovu Need for Speed

Marcus Nilsson, producent novog Need for Speeda pod imenom Shift 2 Unleashed u jednom je intervjuu otkrio nekoliko sočnih detalja o igri.

 

Tako je najavio da će se utrke održavati i noću i objasnio koncept Autologa. Autolog je in-game aplikacija koja će pratiti rezultate koje igrači postižu te ih slati u zajedničku bazu gdje će se onda u svakom trenutku znati tko ima najbolji rezultat na nekoj stazi, što bi trebalo i ostale motivirati da rade na rušenju rekorda.

 

Nilsson je prilično samouvjereno govorio o izravnoj konkurenciji Forza 3 i Gran Turismo 5 naslovima s kojima bi novi NFS trebao biti potpuno ravnopravan u smislu grafike i fizike.

 

Predstavljena je i mala inovacija u vidu helmet cama. Kao što joj i ime govori, radi se o kameri koja simulira prikaz iz kacige, što na nekim prikazanim screenshotovima izgleda fantastično, a stvar će biti zanimljiva i jer se planira implementirati ponašanje pokreta glave u vožnji pod utjecajem gravitacije.

 

Osim toga, Nilsson je najavio i to da će igra imati glatku izvedbu na konzolama te framerate neće padati ispod 30 sličica po sekundi.

 

Nažalost, igra je s početka 2011. odgođena za drugi kvartal sljedeće godine.