u zatvoru

Novi detalji napada na ubojicu mladog Splićanina: Nema dokaza da je pretučen

29.02.2024 u 12:44

Bionic
Reading

U tijeku je presica o napadu na Antu Rušića, kojeg se sumnjiči za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Benčića u Splitu, u zatvoru. Rušić je naime premješten iz zatvora na Bilicama u šibenski zatvor nakon što je jučer, kako se sumnja, pretučen. Rušića je sinoć iz zatvora policija dovela u KBC Split, gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. Nakon što su mu ozljede sanirane, vraćen je u zatvor

'Možemo potvrditi da je došlo do ozljede istražnog zatvorenika u zatvoru u Splitu. Ne možemo sa sigurnošću reći da je riječ o fizičkom sukobu, iako imamo evidentnu sumnju na to. Poduzimamo sve mjere iz svoje nadležnosti za utvrđivanje činjenica', rekao je Zvonimir Penić, ravnatelj Uprave za za zatvorski sustav i probaciju.

Penić je dodao da je u sobi u kojoj je bio Rušić boravilo devet zatvorenika te da ih ne mogu nazirati 24 sata zbog prava na privatnost, zbog čega nema videonadzora u toaletima i smještajnim jedinicama.

'Svi su dali izjave - ostali zatvorenici i sam konkretni istražni zatvorenik - i za sada nema nikakvih dokaza da je bilo fizičkog nasilja. Ali mi sumnjamo da jest', rekao je Penić.

Dodao je i da je mala vjerojatnost da će Rušić biti smješten sam u sobi u šibenskom zatvoru.

'Ozljede su lakše prirode - dva hematoma. Da su bile teže, onda bismo morali uključiti tijela kaznenog progona. Zasad to ne činimo, što ne znači da nećemo učiniti sve ono na što nas zakon obvezuje, ako potvrdimo naše sumnje', kaže Penić.