sanirane ozljede

Osumnjičeni ubojica mladog Splićanina zbog sigurnosti premješten u šibenski zatvor

29.02.2024 u 10:34

Bionic
Reading

Nakon što je pretučen u splitskom istražnom zatvoru Ante Rušić, osumnjičeni ubojica 22-godišnjeg Luke Bančića, premješten je u šibenski zatvor iz sigurnosnih razloga

Rušića je u srijedu navečer iz zatvora na Bilicama pravosudna policija dovela u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici se doznaje da su mu ozljede sanirane, a s obzirom da se nije radilo o težim ozljedama, otpušten je iz bolnice i vraćen u zatvor.

Liječnicima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je ozlijeđen u padu s kreveta demantirajući da ga je netko u zatvoru pretukao.

U istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u središtu Splita, nožem napao Luku Bančića koji je od ozljeda umro u splitskoj bolnici.

To je ubojstvo potreslo cijeli grad, organizirali su se oproštaji od mladića, a u srijedu popodne i prosvjed "Danas Luka, sutra ja" ispred Županijskog suda koji je okupio oko 2000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde.

Građani su tražili da pravosudni sustav konačno "proradi", da se počinitelje kaznenih djela kažnjava na adekvatniji način te ustvrdili da se ubojstvo Luke Bančića ne može smatrati običnim nego teškim ubojstvom.

Tražili su i izmjene zakona, te najavili da će svoje zahtjeve poslati Vladi, Saboru i Ministarstvu pravosuđa.