SKUPLJE OD OČEKIVANOG

Nove fontane već na rekonstrukciji, za Bumbinu livadu milijun kuna

20.10.2016 u 16:11

Bionic
Reading

U prosincu 2012. u rad su puštene prve dvije Bandićeve fontane preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Četiri godine kasnije, proradile su još tri, a Prijedlog izmjena Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture koji se danas našao na dnevnom redu Skupštine otkrio je da su one prve sagrađene već bile na remontu za 615 tisuća kuna

Upozorio je na to Tomislav Stojak (HNS) ukazavši na još nekoliko zanimljivih detalja. Naime, rekonstrukcija fontane na Trgu kralja Tomislava umjesto 1,7 milijuna kuna koštala je 381 tisuću kuna više, odnosno dva milijuna kuna.

'Zanimljivo je da je izgradnja parka na križanju Selske i Baštijanove trebala koštati 2,6 milijuna kuna, a na kraju je plaćeno četiri milijuna. Taj park svaki put kad padne kiša poplavi. Zanima me je li u cijeni bila i njegova sanacija', upitao je Stojak i upozorio da je u povodu obilježavanja 50. obljetnice Floraarta na Bundeku gradonačelnik Milan Bandić otkrio skulpturu kipara Damira Mataušića 'Bumbina livada'.

'Za skulpturu je je izdvojeno malo manje od milijun kuna (999.998,75 kuna, op. a.)', ciničnim osmijehom ustvrdio je Stojak, očito aludirajući na to da za skulpturu nije raspisan natječaj jer do svote od milijun kuna ni ne mora biti.

Dinko Bilić, resorni pročelnik odgovorio je kako je do rekonstrukcije došlo jer je riječ o starim fontanama, ali da je tu bilo uključeno i povezivanje s novima.

'Što se tiče parka, sanicija nije bila u toj cijeni', kazao je Bilić.

449329,449318,449274,447784