KAKO PRESTATI PUŠITI?

Novcem od cigareta možete izgraditi kuću

19.07.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Četvero bivših pušača otkrilo nam je kada su, kako i zašto prestali pušiti, a njihove su se priče našle među nagrađenima u sklopu akcije HZZO-a

S obzirom na to da u Hrvatskoj puši svaka treća osoba, bolesti povezane s pušenjem iz našeg zdravstvenog sustava izvuku dvije i pol milijarde kuna na godinu', rekao je ravnatelj HZZO-a Siniša Varga koji je i sam bio pušač.

HZZO je stoga i odlučio nagraditi bivše ovisnike o nikotinu policama godišnjeg dopunskog zdravstvenog osiguranja, a Varga nam je otkrio kako se razmišlja i o stimulaciji onih građana koji brinu za svoje zdravlje.

Bivši pušači, čije su priče o prestanku pušenja nagrađene, otkrili su nam svoje razloge. Većini je presudno bilo zdravlje, a Tomica Vuković prestao je pušiti zbog djece kako ne bi bili pasivni pušači, ali i kako ne bi, ugledajući se na njega, sami postali pušači.

Dinko Jakovljević pak upozorava i na financijski aspekt pušenja tvrdeći da je u svom pušačkom stažu potrošio na cigarete gotovo isti iznos za koji je sagradio kuću u Svetoj Nedjelji.

Više pogledajte u videoprilogu.