vrijedna 4,8 milijuna eura

Nova žičara na Platku počela s radom, najveća je to investicija u povijesti skijališta

25.01.2024 u 15:58

Bionic
Reading

Nova žičara na Platku četverosjedežnica Radeševo 2, vrijedna oko 4,8 milijuna eura, počela je u četvrtak s radom, doznaje se iz Goranskog sportskog centra koji upravlja sportsko-rekreacijskim i turističkim centrom Platak

Novu žičaru moguće je isprobati već danas, tijekom dnevno-noćnog skijanja, kao i idućih dana. Dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca za četiri osobe, od kojih 20 ima nosače za bicikle. Maksimalni joj je kapacitet 400 skijaša na sat, a predviđena je za ljetni i zimski rad. Žičara je dobila uporabnu dozvolu, a financirala ju je Primorsko-goranska županija, koja je i osnivač Goranskog sportskog centra.

  • +5
Nova žičara na Platku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič izjavio je kako je riječ o najvećoj investiciji u povijesti skijališta na Platku, povijesni dan za Platak gdje je od izgradnje zadnje žičare prošlo više od 40 godina.

Ponosan sam što sam na čelu Goranskog sportskog centra u trenutku kada se ostvaruju najveće investicije, kao što je nova žičara i, prethodno, sustav zasnježenja, poručio je Udovič.