FELLOWSHIP FOR THE FUTURE

Nova stipendija za studij u SAD-u

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.11.2009 17:41
  • Objavljeno 05.11.2009 u 17:41
diploma

diploma

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Novoosnovana Hrvatsko-američka zaklada za obrazovanje i izobrazbu je raspisala prvi natječaj za program Stipendija za budućnost (Fellowship for the Future) putem kojega će se dodijeliti stipendije za diplomske (Master) studije na američkim sveučilištima u akademskoj godini 2010/11.

Područja studija koja podupire ova stipendija nisu ograničena, no prioritet pri dodjeli sredstava imat će akademski programi značajni za društveni i gospodarski napredak Hrvatske. Stipendija za budućnost namijenjena je izvrsnim pojedincima koji će stečena znanja i vještine primijeniti po povratku u Hrvatsku te time pridonijeti bržem napretku hrvatskog društva i gospodarstva, priopćila je Ana Budin, upraviteljica Zaklade.

Tekst natječaja i detaljnije informacije o programu dostupne su na stranicama Hrvatsko-američke zaklade za obrazovanje i izobrazbu www.haz.iro.hr te na internetskom portalu o stipendijama, www.stipendije.info. Rok za prijavu na natječaj je petak, 11. prosinca 2009.

Stipendiju za budućnost pokrenula je novoosnovana Hrvatsko-američka zaklada za obrazovanje i izobrazbu, čiji je osnivač Institut za razvoj obrazovanja, koji zajedno s partnerima iz američke i hrvatske vlade, akademske zajednice i gospodarskog sektora upravlja radom Zaklade. Zaklada se financira putem prikupljanja sredstava iz različitih izvora, a prvenstveno donacijama privatnih tvrtki koje žele ulagati u razvoj ljudskih potencijala.

Izvrsni kandidati iz svih područja studija bit će uzeti u obzir. Područja studija na koja će se pri dodjeli sredstava obratiti posebna pažnja uključuju javne politike i javno upravljanje općenito, a posebno u području zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede i zaštite okoliša, zatim pravo, menadžment, ekonomija, političke znanosti, međunarodni odnosi i mediji odnosno komunikacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi