nije prvi put

Tko vlada Rusijom? Nova snimka ponovno potaknula sumnju o Putinovim dvojnicima

23.03.2023 u 22:28

Bionic
Reading

Nova bizarna snimka koja kruži internetom tvrdi da ruski čelnik Vladimir Putin koristi dvojnike za različita putovanja.

Teroja zavjere je objavljena na ruskim društvenim mrežama nakon Putinova nedavnog posjeta okupiranom Mariupolju u Ukrajini. Postavlja pitanje: "Tko vlada Rusijom?"

Iako nije jasno tko je napravio snimku, čini se da pokušava doprijeti do Rusa koji se za vijesti oslanjaju na državne medije.

Videozapis je u međuvremenu ponovno postavljen na Twitter, u kojem stoji:

"Stručnjaci su odavno primijetili razlike između tjelesnih dvojnika ruskog predsjednika. Rub na Putinovoj ušnoj resici stalno se mijenja. Kao i mali madež na licu. Jedan od Putina ima ravne bore na licu, drugi ima sitne i isprekidane.

Ovo je nemoguće čak i ako je imao injekcije botoxa."

Ranije ovog tjedna, ukrajinski dužnosnik Anton Geraščenko podijelio je tri snimke Putinove brade i postavio pitanje pripadaju li sve ruskom vođi.

'Što misliš koji je pravi?', napisao je u popratnoj poruci.

Prema Daily Mailu, savjetnik ministra unutarnjih poslova je rekao: 'Izgleda da su u posljednje vrijeme njegovi šminkeri morali raditi s prilično niskom kvalitetom kopija, čak ni dvojnik nego njezina kopija.'

Međutim, neki mediji su nakon toga tvrdili da su datumi i lokacije u kolažu netočni. Ovo nije prvi put da se šire glasine o Putinovom navodnom korištenju dvojnika, piše Indy100.

  • +3
Putinov govor Izvor: Profimedia / Autor: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

Prošle je godine navodni izvor iz MI6 rekao za Daily Star da vjeruju da je Putinovo pojavljivanje na moskovskoj paradi povodom Dana pobjede u svibnju 2022. moglo, koliko god malo vjerojatno, biti dvojnik.

Izvor obavještajne službe u to je vrijeme tvrdio: 'Putin je vrlo bolestan i kada umre, njegova će se smrt držati u tajnosti tjednima, ako ne i mjesecima. Također postoji mogućnost da je već mrtav. To je nemoguće znati. Vjeruje se da je Putin u prošlosti koristio tjelesne dvojnike kada mu je bilo loše, a Kremlj bi to mogao činiti sada.'

Međutim, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov demantirao je nagađanja o Putinovom lošem zdravstvenom stanju. Lavrov je za francuski TF1 rekao: 'Mislim da normalni ljudi ne mogu vidjeti u ovoj osobi znakove neke vrste bolesti ili tegobe.'