BAYWATCH NA HRVATSKI NAČIN

Nova prilika za atraktivan i human sezonski posao!

11.04.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Služba spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa započinje osposobljavanja spasilaca u 2014. godini, a tijekom svibnja i lipnja tečajevi će se održavati u Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Tečaj Crvenog križa za spasioce priznat je u cijelome svijetu, tako da polaznici koji ga uspješno završe imaju međunarodno priznato zvanje spasioca na otvorenim vodama i bazenima

Spasilac koji uspješno završi tečaj Crvenog križa osposobljen je za profesionalni rad u spasilačkoj postaji na otvorenim vodama (morskim i jezerskim plažama) i bazenima koji uključuje: spašavanje osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje te pružanje prve pomoći.

Služba spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa osposobljava spasioce, čija su uvjerenja o osposobljenosti priznata u cijelome svijetu u sustavu Međunarodne federacije za spašavanje života. Uspješnim završetkom tečaja spasioci imaju mogućnost dobivanja međunarodnog uvjerenja o osposobljenosti za spasioca.

Služba spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa direktno sudjeluje u obrazovanju turističkih djelatnika te na taj način pridonosi imidžu Hrvatske kao sigurnog odredišta za odmor.

Do 2014. godine Služba je održala 155 tečajeva za osposobljavanje spasilaca na kojima su osposobljena ukupno 1.772 spasioca.

Statistika kaže da su spasioci u proteklih deset godina postojanja Službe za spašavanje života na vodi Hrvatskog Crvenog križa spasili 300 ljudskih života!

Svake godine preko 400 osposobljenih spasilaca nadzire 150 plaža diljem Hrvatske.

Sve informacije o terminima tečajeva, testiranjima normi i uvjetima pristupa kandidata možete pronaći na web stranici Hrvatskog Crvenog križa