LAKŠE GLASOVANJE

Nova pravila u Saboru: Maske ostaju, a u Sabornici svi zastupnici koji to žele

18.03.2022 u 16:32

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatskog sabora sastat će se idući tjedan kako bi utvrdilo nova pravila rada nakon odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite da predstavnička tijela mogu zasjedati bez ograničavanja broja nazočnih

To pak znači da bi u Sabornici, umjesto sadašnjih 71, mogli biti svi zastupnici koji to žele, ali bi maske i dalje ostale obvezne.

Stožer je, odlučujući da se sjednice predstavničkih tijela mogu održavati bez ograničavanja broja prisutnih, zadržao obvezu korištenja maski i obvezu redovitog provjetravanja prostora.

O novim pravilima rada Predsjedništvo će odlučivati u proširenom sastavu, pa će se predsjedniku i potpredsjednicima Sabora pridružiti i predstavnici klubova.

Napominjući da za pojedinosti o novim pravilima treba pričekati utorak, upućeni u saborsku organizaciju rada kažu da ta pravila ne bi trebala bitno utjecati na sadašnji način rada, osim kod glasovanja.

Olakšat će se glasovanje, odnosno brojanje glasova, jer nije isto jesu li vam zastupnici u jednoj ili pet dvorana, kažu u Saboru i napominju kako su i sada rijetke prilike da svih 71 zastupnik bude u Sabornici.

Maske su u Sabornici obvezne od rujna 2020.

  • +9
Veleposlanik Ukrajine u Saboru pozdravljen velikim pljeskom i zastavom Ukrajine Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL