zatvorena 'Makarana'

Nova mjera Stožera o radu kafića, barova i klubova uzela prvu 'žrtvu' u Makarskoj

13.08.2020 u 22:11

Bionic
Reading

Svega nekoliko sati nakon objave Nacionalnog stožera civilne zaštite prema kojoj će od petka kafići i noćni klubovi raditi do ponoći, te kako će ta odluka vrijediti narednih deset dana, Makarana bar u Makarskoj odlučio je zatvoriti svoja vrata

U objavi na Facebooku navode da su sukladno novoj odluci Stožera odlučili prestati s radom, a svojim gostima su poručili 'da se vide u nekim sretnijim vremenima'.

Podsjetimo, zbog velikog porasta broja zaraženih, u posljednja 24 sata njih 180, Stožer je donio novu mjeru jer su kao izvori zaraze percipirani klubovi, kafići i barovi.

Makarsku uz Vir, Novalju i Vodice Stožer je prije nekoliko dana prokazao kao nova žarišta, a 'Makarana' se spominjala u švicarskim i austrijskim medijima kao mjesto na koje su zalazili turisti koji su se vratili zaraženi. Neki od njih čak su tvrdili da su se baš u Makarani i zarazili.

Na upit švicarskog Blicka, da komentiraju prozivke turista iz Makarane, kako navode, nisu odgovorili. Sličneo je prošla i Slobodna Dalmacija koja je prenijela priču iz austrijskog medija. Ni njima iz Makarane nisu odgovorili.