MA NIJE TO ZBOG PARA

Nova igra za Wii koristit će plišani kontroler

26.10.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Kad pomislite da ste vidjeli sve i da developeri jednostavno ne mogu još više prijeći granice dobrog ukusa, 505 došeće i baci vam ciglu kroz prozor

Zamišljate si da bi netko, recimo, mogao napraviti igru za klince oko tri do sedam godina starosti i besramno oderati njihove roditelje bez da su oni toga svjesni. Nintendo to radi godinama. Znajući da se periferali i plastične kretenarije koje nabijate na wii-mote prodaju deset puta bolje od Wii softvera (a prodaju se, s obzirom na to da im je preko 60 posto ponude doslovno 3rd party smeće koje ne bi ni pas s maslom pojeo), samo je bilo pitanje vremena kada će se netko sjetiti nove abominalnosti.

 

Cooking Mama World: Babysitting Mamma dolazit će, eto, u svojoj posebnoj ediciji s posebnim dodatkom u obliku plišanog djeteta koje će igrači uspavljivati, zabavljati, nunati, nanati i ninati. Prema riječima developera, zabava neće prestati nakon što se igra ugasi – jer će se dijete moći nastaviti igrati s lutkom tijekom čitavog dana. Ovaj očit pokušaj dodatne zarade jednostavno probija granice ukusa. Čemu plišana beba? Nije nam jasno tko će, pri zdravoj pameti, iskeširati 50 dolara za igru i onda još 30 do 40 na plišanca koji će, nakon što shvati da se djetetu igra ne sviđa, frknuti na humak drugih igračaka.

 

Ako nas pitate, ovaj užas spada u isti koš s kompletom mačeva buzdovana i štitova koji su svojevremeno mogli biti kupljeni kao ekstenzija za dil... Bože mene, za Wiimote. Nije nam, doduše, do kraja jasno zbog čega Nintendo nema neke standarde kontroliranja kvalitete svojih proizvoda. Općenito je poznato da se, osim klasične plejade izvrsnog softvera (Metroid, SMG, Zelda), u Wii ponudi REDOVITO nalaze tone i tone neopisivo loših igara. Plus, koji im je kufer s tim dodacima? Zašto jednostavno nisu stali na Wiimoteu i nunčakuu. I Wii fitu. I WiiWheelu. I onom mitralje... Kvragu.

 

Hardcore Gaming u svojoj punoj snazi. Dođe nam da se rasplačemo.