STANKOVIĆ ŠOKIRAO SRBA

'Nositelj liste HSP-a javno šamarao suprugu?!'

23.10.2011 u 16:13

Bionic
Reading

U današnjoj emisiji 'Nedjeljom u dva' voditelj Aleksandar Stanković šokirao je svog gosta Danijela Srba, predsjednika HSP-a, otkrivši mu da je Dražen Keleminec, čovjek koji će biti nositelj liste HSP-a u jednoj izbornoj jedinici, nasilnik koji je 2000. godine u redakciji Večernjeg lista pred svjedocima šamarao svoju suprugu

Nakon što je Srb potvrdio da s HSP-om na izbore izlazi i Autohtona hrvatska stranka prava Dražena Keleminca, Stanković ga je zapitao nije li taj isti Keleminec počasnog predsjednika HSP-a, Antu Đapića, koji se također kandidira na ovim izborima, 2008. godine prijavio USKOK-u zbog nezakonitog bogaćenja. Podsjetio je i da je Keleminec na Đapićevu adresu uputio i ozbiljne optužbe za premlaćivanje, tvrdeći da je navodno zbog njega dva puta dobio batine, no sud to nije utvrdio. Potez da nakon svega upravo Keleminec bude nositelj liste HSP-a u jednoj izbornoj jedinici, Stanković je nazvao paradoksom, no Srb, pak, tvrdi da je to pokazatelj širine okupljanja domoljubnih političkih snaga.

Ipak, pitanjem zna li da je čovjek koji će biti nositelj liste HSP-a svoju suprugu 2000. godine šamarao u redakciji Večernjeg lista, Srb je ostao zatečen. Predsjedniku HSP-a, koji je na tren ostao bez teksta, Stanković je potom pokazao i fotografiju nemilog događaja iz Večernjakove redakcije, zapitavši ga kako mu takva osoba kao što je Keleminec može biti kandidat i nositelj liste?

'Moram reći da sam iznenađen. Ovo je informacija za koju do sada nismo znali pa ćemo se sukladno tome prema tome i odnositi', rekao je vidno zbunjeni Danijel Srb. Ostaje nam da vidimo hoće li Stankovićevo otkriće Keleminca stajati kandidature.

Otvorena sezona lova

'Ne slažem se s odlukom većine da se zastupniku Jovanoviću skine imunitet. Smatram da saborski zastupnik mora imati slobodu govora. Jovanović je znao nastupati na način koji je poseban, osebujan i prekritičan, možda nije birao riječi, ali to je njegov izbor i ako birači to žele honorirati, to je njihova stvar. Protiv toga sam da se zastupnicima zbog takvih stvari skida imunitet jer je time otvorena sezona lova. Nakon takvog poteza svatko će svakoga tužiti, a sabornica će se pretvoriti u sudski proces', rekao je Danijel Srb. Dodao je da je oduzimanje imuniteta Jovanoviću bilo samo demonstracija moći HDZ-a, naglasivši da je to velika pogreška koja se u Hrvatskoj nije smjela dogoditi.

Prijetnja viznim režimom

Na pitanje kakav je stav HSP-a o Zakonu o ništetnosti, koji je ovih dana podigao veliku buru, Srb je istaknuo da je on besmislen jer neće riješiti problem hrvatskih branitelja niti im pružiti realnu pravnu zaštitu.

'Tito na top-listi zločinaca'

Srb je povukao paraleluizmeđu politike HDZ-a i politike Josipa Broza Tita po pitanju odlaskaHrvata na rad u zapadne zemlje. On naime smatra da je današnja politika,koja ističe da će ulaskom Hrvatske u EU hrvatski građani moći raditi usvim zemljama EU, zapravo nastavak Titove politike, koji je po njemuupravo zato da bi omogućio odlazak iz Hrvatske izdavao građanimaputovnice. Pozivajući se na strane časopise,Tita je smjestio na 'top-listu' deset najvećih zločinaca 20-og stoljeća.

'Srbija je započela pravnu agresiju na Hrvatsku. Ova igra s optužnicama je jedan element te agresije, a sve to je dio jednog novog velikosrpskog programa koji se provodi. On ima za cilj relativizirati i umanjiti odgovornost Srbije za rat na ovim prostorima i prebaciti odgovornost na Hrvatsku, BiH i Kosovo te kroz to diplomatski u međunarodnom okruženju osnažiti Srbiju. Hrvatska je onog trenutka kada je Srbija započela te procese odmah morala reagirati i nije smjela dopustiti prihvaćanje nadležnosti sudova u Beogradu za događaje u Hrvatskoj. Trebali smo, primjerice, zaprijetiti uvođenjem viznog režima za građane Srbije i pritiscima se izboriti protiv pravne agresije', tvrdi Srb.

Dodaje da Hrvatska tada nije imala ni hrabrosti ni snage to učiniti te je ovo što se sada događa samo posljedica nepravovremenog reagiranja.

Dobrodošli Tuđman, Jurčević, Tomašić i dr.

Srb je na dušu vladajućeg HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera stavio i odluku Vlade o prodaji INA-e, dodajući da to ne bi bilo moguće da su u Vladi sjedili ministri iz HSP-a. Ocijenio je da su ovi izbori pravi trenutak za okupljanje domoljubnih političkih snaga. Naglasio je da su vrata HSP-a otvorena Miroslavu Tuđmanu, Josipu Jurčeviću, Ruži Tomašić i mnogim drugima. Ipak, zateklo ga je Stankovićevo pitanje jesu li vrata stranke otvorena i za njezina osnivača Dobroslava Paragu te je kratko odgovorio da o njemu u stranci nisu razmišljali.

Upitan o mogućem koaliranju s drugim strankama, Srb nije želio odbaciti ni jednu moguću kombinaciju. Istaknuo je, pak, da je Kukuriku koalicija svjetonazorski poprilično daleko od HSP-a te bi suradnja bila gotovo nemoguća, odbacivši kategorički i bilo kakvu programsku suradnju s SDSS-om. Teško da bi na bilo kakvu suradnju s HSP-om pristao i SDSS, s obzirom na Srbovu najavu da će u kampanji, na koju će potrošiti oko 7 milijuna kuna, zapjevati i Marko Perković Thompson, koji je 2007. dobio 50.000 kuna da ne pjeva ni za koju stranku.

Emisiju možete pogledati ovdje