POVIJESNI SASTANAK

Nogometaši Prve lige spremni i na štrajk

15.12.2012 u 09:05

Bionic
Reading

U prostorijama zagrebačkog kluba History upriličen je sastanak Hrvatske udruge Nogometni sindikat s predstavnicima igrača klubova MAXtv Prve lige

Na sastanku su se pojavili kapetani ili predstavncii 10 hrvatskih prvoligaša osim Dinama i Splita koji su opravdali svoj nedolazak i u načelu podržavaju igrače koji imaju egzistencijalne probleme.

Prvi ljudi HUNS-a iznijeli su šokantan podatak kako je čak 60 prvoligaških igrača blokiranih računa, a predsjednik Sindikata Dario Šimić je još jednom ponovio glavni problem.

'Igrači moraju plaćati doprinose državi, a oni ne dobivaju novac od klubova. Znači klubovi ne ispunjavaju svoje obveze,a nogometaši moraju. Dakle, bilo bio normalno da im klubovi plaćaju sve doprinose i poreze, a ne da to moraju sami igrači iako ne dobivaju ono što im je prema ugovoru zajamčeno,' poručio je Šimić.

Sada su na redu država, Ministarstvo sporta i HNS da prije svega natjeraju klubove da napokon počinju ispunjavati svoje obveze te da pomognu nogometašima od kojih su poneki došli na rub siromaštva.

U slučaju da nakon ovoga sastanka ne bude odjeka i sve ostane po starom igrači su spremni na očajnički potez – štrajk.