MIRKO CETINSKI: NOBILO LAŽE

Nobilo: Tražio sam od Vinke Cetinski da vrati novac

Bionic
Reading

Dok preko medija traje prepucavanje oko Nobilove uloge u aferi Cetinski - Končar, pred istražnog suca jutros oko devet sati priveden je i sedmi osumnjičenik, rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin (42)

Prema istražnom zahtjevu koji je jučer podnijelo Županijsko državno odvjetništvo, odvjetnički bračni par Hrvatin također je među sedmero osumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti pri kupnji istarskih nekretnina za Vinku Cetinski i Dragu Radolovića, pri čemu je kralj kroma Danko Končar oštećen za najmanje 30 milijuna kuna.

Za petero osumnjičenika ŽDO je zatražilo produljenje pritvora za još 72 sata, no kako je sedmoosumnjičeni Željan Hrvatin bio navodno na službenom putu izvan zemlje, zatraženo je njegovo privođenje, što je jutros i izvršeno.

Željan Hrvatin je s obitelji Sorgo, drugoptuženim Marinom (27) i šestooptuženim Borisom (50), povezan kroz suvlasništvo u tvrtci za promet nekretninama. Gordan Dobrović i Željko Bilić su navodno u kupoprodajnim ugovorima navodili veće cijene, a nakon što bi prodavateljima 'na ruke' isplatili dio, ostatak razlike do ugovorne cijene su predavali Borisu Sorgu i Željanu Hrvatinu, koji bi tako isisan Končarov novac dijelili s Vinkom Cetinski.

Dobrović i Bilić nisu zadržani u pritvoru, odnosno pušteni su da se brane sa slobode, dok se protiv 'kralja istarskih nekretnina', porečkog poduzetnika Drage Radolovića, trenutno ne vodi nikakav postupak u ovom predmetu pa mnogi nagađaju da je vjerojatno dobio status pokajnika u zamjenu za svjedočenje.

U međuvremenu, oglasio se preko Jutarnjeg lista Anto Nobilo, Končarov poslovni partner, kazavši da mu se Končar prvome obratio za pomoć zbog njegovih obiteljskih veza s obitelji Cetinski.

'Cijela priča o mom angažmanu u ovom slučaju počela je pred ljeto prošle godine. Tada mi je Danko Končar otkrio niz financijskih nepravilnosti s kupnjom zemljišta u Istri. Htio je da pokušam mirnim putem posredovati s Dragom Radolovićem i Vinkom Cetinski. Od njih je Končar tražio povrat novca, jer bi u suprotnom nastala afera i bile bi podnesene sudske tužbe, ali i kaznene prijave', kazao je Nobilo u telefonskom razgovoru za Jutarnji list.

Uslijedio je i odgovor Vinkinog supruga Mirka Cetinskog koji je također preko Jutarnjeg lista ustvrdio da Nobilo laže. 'Ne želim ulaziti u njegove motive zbog čega, ali nikad se nije uključio ni u kakvo posredovanje. Od samoga početka se u ništa nije petljao, niti smo s njime ikad o tome razgovarali. Zbog obiteljske veze, što je sasvim razumljivo jer je on ipak punac mome sinu, osobno sam ga kontaktirao tek kad je Končar podigao tužbu. Želio sam da nam preporuči nekog pravnika koji se razumije u ovakve slučajeve jer su nas svi ovi događaji potpuno šokirali. Upravo nas je Nobilo uputio na riječkog odvjetnika Ljubišu Drageljevića.'