'ODLAZE IM OBRAZOVANI'

Njemački mediji bruje o nepotizmu u gradskoj upravi Zagreba

09.01.2017 u 10:00

Bionic
Reading

‘Hrvatska se ističe po nepotističkom zapošljavanju’ vijest je koju je preko vikenda objavio niz njemačkih medija, od portala uglednih novina kao Süddeutsche Zeitung do mnogih regionalnih medija. Njemačka agencija DPA se u njoj poziva na slučaj obitelji Nevistić, čijih je šest članova zaposleno zagrebačkoj gradskoj upravi

Osim po manifestaciji Adventu i skijalištu u centru grada, Zagreb se u stranim medijima sada spominje i kao eklatantan primjer nepotizma.

Priča o obitelji Nevistić, koju je objavio Jutarnji list, bila je zanimljiva i DPA koja je objavila vijest pod naslovom ‘Hrvatska se ističe po nepotističkom zapošljavanju’ u subotu navečer.

‘Bezobrazan slučaj nepotizma’ je činjenica da je šest članova iste obitelji radi u gradskom poglavarstvu u Zagrebu, smatra DPA, te napominje da su ‘neki na vodećim pozicijama’. Riječ je o ocu, majci, dva sina, snahi i šogorici koji rade u različitim službama Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić u vijesti DPA se ne spominje, no zaključuje se da se u Hrvatskoj ‘i tri i pol godine nakon ulaska u EU ljudi većinom zapošljavaju preko veze’ te da i zbog toga ‘mladi i obrazovani Hrvati odlaze u inozemstvo’.