NAKON NAPADA

Njemačka policija misli da je osumnjičeni terorist i dalje u Berlinu

23.12.2016 u 09:50

Bionic
Reading

Anis Amri, osumnjičen za provođenje terorističkog napada u Berlinu, ubijen je nakon talačke krize u Italiji, neslužbeno je potvrđeno agenciji Reuters

Dvadesetčetverogodišnji osumnjičenik Anis Amri snimljen je u džamiji u četvrti Moabit u utorak, samo nekoliko sati nakon napada, objavila je televizija rbb. Amri u tom trenutku još nije bio osumnjičen za napad kamionom na božićni sajam, a u četvrtak ujutro kada je policija pretražila džamiju nije ga tamo mogla naći.

Istražitelji vjeruju da se Amri još uvijek skriva u Berlinu jer je vjerojatno ranjen i ne želi privlačiti pažnju, piše Der Tagesspiegel, navodeći sigurnosne izvore. Imigracijski dokumenti Anisa Amrija pronađeni su u kamionu korištenom u napadu na božićni sajam u Berlinu gdje je ubijeno 12 ljudi a ozlijeđeni su deseci.


U ranim jutarnjim satima u petak posebne snage policije uhitile su dvojicu muškaraca na zapadu Njemačke, u gradu Duisburgu, zbog sumnje da su planirali teroristički napad na trgovački centar, objavila je rano u petak njemačka policija.

Dvojica braće s Kosova, u dobi od 28 i 31 godinu, osumnjičeni su da su planirali napad na trgovački centar u Oberhausenu. Policija je priopćila kako je u tijeku istraga o tome ima li još uključenih i koliko su daleko otišle pripreme za napad.

Glasnogovornik policije rekao je da nema nikakve naznaka o povezanosti između uhićenja u Duisburgu i slučaja iz Berlina. Amri je ranije identificiran kao potencijalna prijetnja i odbačen mu je zahtjev za azilom, ali ga vlasti nisu uspjele deportirati.