DANKE DEUTSCHLAND

Njemačka će zadnja ratificirati hrvatski pristupni ugovor

30.04.2013 u 14:33

Bionic
Reading

Bundestag će 16. svibnja ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU-om, najavio je danas zastupnik u njemačkom parlamentu Franz Obermeier tijekom sastanka njemačkog parlamentarnog izaslanstva s Josipom Kregarom, predsjednikom saborskog Odbora za pravosuđe

Još samo Danska i Njemačka među zemljama članicama Unije nisu ratificirale hrvatski pristupni ugovor. Danska će to učiniti 2. svibnja, uz nazočnost predsjednika Sabora Josipa Leke. Njemačkom ratifikacijom uklonit će se i posljednja formalna prepreka hrvatskom ulasku u Uniju 1. srpnja.

Kregar se inače, prema saborskom priopćenju, danas sastao s izaslanstvom zastupnika Njemačkog Bundestaga, Bavarskog Landtaga, predstavnika bavarskih medija i članova Bavarsko-hrvatskog društva koji u organizaciji Instituta za međunarodne konferencije Zaklade Hannsa Seidela u Münchenu i zagrebačkog ureda borave u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Zaklada Hanns Seidel jučer je u Zagrebu organizirala konferenciju o temi Perspektive članstva Hrvatske u Europskoj uniji na kojoj su sudjelovali i njemački parlamentarci.

Konferencija je pružila platformu za informiranje i razmjenu mišljenja zastupnika Bundestaga, Bavarskog Landtaga i ostalima o aktualnim političkim temama, ali i za intenziviranje bilateralnih kontakata, zaključuje se u saborskom priopćenju.