razlaz s europskom unijom

Niže poraz za porazom, ali ne odustaje: Theresa May razmatra mogućnost četvrtog glasanja o Brexitu

30.03.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Britanska premijerka Theresa May i njena vlada razmatraju načine kako bi osigurali još jedno glasanje o Brexitu u Donjem domu britanskog parlamenta, objavio je BBC

Bilo bi to četvrto glasanje o vladinom prijedlogu sporazuma o napuštanju Europske unije, donosi BBC. Na trećem glasanju u petak, prijedlog nije prošao za 58 glasova. Da bi se prijedlog mogao ponovno naći na glasanju trebao bi biti promijenjen jer se ne može glasati o prijedlogu koji je već odbijen.

A za ponedjeljak je predviđen i drugi krug tzv. indikativnog glasanja o mogućim rješenjima za napuštanje EU. U prvom krugu odbijeni su svi prijedlozi. Brandon Lewis, predsjednik Konzervativne stranke kojoj pripada i May, rekao je kako vlada ne podržava nijednu od opcija koje će se naći na indikativnom glasanju.

Šef laburista Jeremy Corbyn nije želio reći hoće li njegova stranka ponuditi i opciju da se ostane u EU, ali je rekao kako je jasan izbor odabrati dobre gospodarske odnose s Europom.

Poraz Therese May u petak bio je treći vezano za Brexit, u prvom je njen prijedlog odbijen sa 230 glasova više, a u drugom sa 149.

  • +4
Theresa May Izvor: Profimedia / Autor: N.N.