BESANA NOĆ

Niz požara u Splitu, građani u strahu: 'Čule su se detonacije'

30.01.2023 u 07:27

Bionic
Reading

Splitski vatrogasci su noćas, osim požara montažnog objekta u Hercegovačkoj ulici na Brdima gdje se vatra proširila i na osobni automobil, gasili i požare kontejnera

Desetak minuta prije 18 sati planulo je smeće u kontejneru u Zajčevoj ulici, u 21.30 sati je zaprimljena dojava o požaru na plastičnom kontejneru u Bregovitoj ulici, a u 22.20 sati u istoj je ulici zapaljeno smeće u drugom kontejneru, javlja Dalmatinski portal.

Na teren su izašli pripadnici JVP-a Split, kao i djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozila nisu izgorjela, no planuo je i u potpunosti izgorio kiosk u ulici, kao i obližnja stabla. Ugroženi su bili brojni automobili na parkiralištu u blizini ambulante i plamtećeg objekta.

'Golemi je požar, gore i automobili. Vatra je ogromna', kazao je sinoć Dalmaciji Danas čitatelj. 'Čule su se detonacije, kao da je bomba pukla. Bilo je strašno', dodala je druga čitateljica. 'Blizu su vozila, puno ih je tu parkirano. Mogla je biti katastrofa, svi su mogli izgorjeti', zaključila je Splićanka.