STRANAČKI NAPUTAK

Nitko iz SDP-a nije bio na raspravi o monitoringu u Bruxellesu

12.10.2012 u 19:00

Bionic
Reading

U srijedu na dan kad je u Bruxellesu objavljeno sveobuhvatno izvješće o monitoringu nad Hrvatskom i koje su parlamenti država koje dosad nisu ratificirale pristupni sporazum čekali kako bi na osnovi njega počeli – ili ne – proces ratifikacije, na sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatske i EU nije bilo ni jednog jedinog člana SDP-a!

Večernji list piše kako je to, najblaže rečeno, vrlo neobično za stranku koja ima većinu u vladajućoj koaliciji i iz koje dolazi premijer Zoran Milanović. Podsjeća da je posao SDP-ovih europromatrača da sudjeluju u raspravama u Europskom parlamentu, pogotovu u onima koje se tiču Hrvatske, ali u srijedu na sjednici u Bruxellesu nije se pojavio ni jedan od pet SDP-ovih zastupnika. Hrvatski laburisti, HDZ i HNS imali su predstavnike, ali SDP baš ni jednoga, iako su četiri esdepeovke već u ponedjeljak odletjele u Bruxelles.

'Da, došle smo u ponedjeljak nas četiri zastupnice i u utorak sudjelovale u radu svojih matičnih odbora u Europarlamentu. Na žalost, nismo mogle ostati do srijede i sudjelovati na sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatske i EU jer smo od stranke dobile naputak da se hitno vratimo u Zagreb. U utorak smo došle kako bismo u srijedu bile u Saboru kada se birao naš član Josip Leko za predsjednika', izjavila je Biljana Borzan. Kaže da joj je žao što je tako ispalo, ali da se često kada se radi na dva kolosijeka mora birati ono što vam je u tom trenutku važnije. Slično objašnjenje ponudila je i Ingrid Antičević-Marinović.

'Bilo bi dobro da smo bile tamo, ali, eto, dogodila se izvanredna situacija' rekla je i dodala da to nitko ne bi trebao tumačiti nepristojnošću, kao ni odluku vrha stranke da baš ni jedna od njih ne ostane u Bruxellesu.