STIPE PETRINA OPTUŽUJE

'Nisu svi zastupnici Mosta slobodni i ne mogu odlučivati po svojoj volji'

03.12.2015 u 22:24

Bionic
Reading

U Pressingu N1 televizije Saše Cvetojevića gostovao je izabrani saborski zastupnik Stipe Petrina te je dao svoje viđenje današnjeg pokušaja konstituiranja Sabora i cjelokupne političke situacije nakon parlamentarnih izbora

Petrina kaže da je Podolnjaku trebalo dati priliku da se iskaže, a on je znao da će biti predložen jer da nije to bilo na prijedlog SDP-a, on bi se digao i pitao otkud vam to. 'Trebalo se provesti glasovanje bez obzira je li HDZ podržao Podolnjaka', smatra Petrina. Kaže da je njemu besmisleno to da jedna politička snaga traži da svi budu jedinstveni oko nečega. 'Da je bilo glasovanja, Podolnjak bi bio bar privremeni predsjednik. Ovako građani s pravom negoduju i svrstavaju sve političare u isti koš', kazao je Petrina u Pressingu

Kazao je da bi glasovao za Podolnjaka jer ni njemu ovakva situacija ne paše, a 'ne da se neki tipovi iživljavaju'. Kome paše ova situacija? 'Čudi me reakcija HDZ-a. Rekli su, ako se ne usuglasimo oko predsjednika, da će predložiti svog, ali nisu ga predložili. Ova situacija očito paše HDZ-u. Tek na intervenciju Bože Petrova Podolnjak je povukao svoju kandidaturu', kazao je Petrina.

Smatra da situacija odgovara Petrovu. 'Pravi igrač ne igra s kartama koje želi dobiti, već s onima koje može dobiti. Danas je bila mogućnost da Most dobije prvog čovjeka u zakonodavnoj vlasti. Predlagao sam ovo rješenje, da Most zatraži od obje strane mjesto predsjednika Sabora, i danas je ta prilika prokockana', smatra bivši član Mosta.

Sada slijedi scenarij broj dva, kaže. 'Sada će i SDP i HDZ predložiti svog kandidata. Ovo je jedna od rjeđih sramota u hrvatskom političkom životu', rekao je. Ne smatra da će Most bolje proći na novim izborima. 'Što će to značiti ako Most i dobije? Opet će partneri SDP i HDZ ostati isti, osim ako ne misle da će dobiti 76 zastupnika', kazao je. Na pitanje jesu li neki zastupnici Mosta plaćeni kako bi se priklonili nekoj od opcija, Petrina kaže: 'Na koji način plaćeni, bilo bi bolje pitanje. Znam da svi zastupnici Mosta nisu slobodni i ne mogu odlučivati po svojoj slobodnoj volji i savjesti. To je činjenica', objasnio je Petrina.