SELJAČKA BUNA

Nisu dobili odgovor iz Zagreba, pa traktorima blokirali cestu

21.03.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Traktori su ponovno na cesti kod Jarmine jer se nezadovoljnim seljacima koji već 12. dan prosvjeduju na nekoliko slavonskih prometnica do podneva nije javio nitko iz Ministarstva poljoprivrede

Za ponedjeljak je, naime, bio najavljen sastanak predstavnika Sindikata hrvatskih seljaka i ministra Petra Čobankovića. Točan termin susreta nije definiran pa su seljaci izvukli traktore na cestu koja od vinkovačke obilaznice vodi prema Jarmini i dalje prema Osijeku.

'Promet je u potpunosti blokiran na državnoj cesti D-518 kod sela Jarmina. Državnom cestom D-46 Vinkovci – Tovarnik u selu Ilača propuštaju se samo automobili, dok se u Podgrađu traktori nalaze pored ceste i promet nesmetano teče', potvrdio je novinarima Luka Barunčić, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dodajući da je na tri prosvjedna punkta 80-ak traktora.

Seljaci su na sastanku u subotu navečer od vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića dobili potvrdu sastanka s ministrom Čobankovićem u ponedjeljak, tvrde u seljačkom sindikatu, no dva dana kasnije ništa se nije dogodilo. Od podneva traje izvanredni sastanak seljačkih vođa, a za 14 sati najavljeno je obraćanje javnosti na punktu kod Jarmine, gdje će biti predočene daljnje prosvjedne aktivnosti seljaka.