SKUPŠTINA ODBILA BANDIĆA

Ništa od najavljenog jeftinijeg parkiranja u Zagrebu?

19.10.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Iako gradonačelnik Zagreba Milan Bandić već mjesecima najavljuje za jesen pojeftinjenje parkinga, sudeći prema neslužbenim informacijama iz Skupštine Grada Zagreba, do toga neće doći

Gradonačelnik Milan Bandić i službeno je Gradskoj skupštini predložio smanjenje cijena parkiranja u gradu, ali prema informacijama iz Gradske skupštine, prijedlog se neće prihvatiti.Osim zastupnika, niže cijene ne podržava, kako doznaje Večernji list, ni Zagrebparking, jer im nisu isplative.

Bandić je predložio da se sat parkiranja u 1. zoni umjesto 10 naplaćuje 8 kuna, u 2. zoni umjesto pet, četiri kune, a u garažama da se cijena spusti sa sedam na šest kuna. Predložio je i drastično smanjenje cijena parkiranja u polupraznoj garaži Tuškanac sa sedam na četiri kune. Nove Bandićeve cijene zastupnici u Skupštini smatraju predizbornim obećanjima i neodrživim pa najavljuju odbijanje.

Ured za promet uskoro Skupštini predložiti i da se donese odluka kojom vlasnici povlaštenih karata više neće moći parkirati u nižoj zoni, što je korak prema blokovskom parkiranju stanara.