KOSOR DEMANTIRA

'Nismo raspravljali o haraču i PDV-u'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 16.02.2010 20:44
  • Objavljeno 16.02.2010 u 16:08
jadranka kosor

jadranka kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Saša Midžor Sučić

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas u Iloku da na jučerašnjem sastanku s predstavnicima sindikata i poslodavaca nije bilo riječi o ukidanju kriznog poreza i smanjenju stope PDV-a, već o mogućnostima za još jaču suradnju

'Bit ću prva koja će tražiti da porez ukinemo u cijelosti ili jednu stopu, ako pokazatelji budu takvi da će omogućiti stabilnost financija', rekla je.

Poručila je da će Vlada nastaviti s nedavno predloženim projektima stanogradnje. Po njezinim riječima, iako su neki u javnosti ideju o poticanju stanogradnje 'izrezali u komadiće' u samu začetku, mnogi je podupiru te se idući tjedan na Vladinoj sjednici očekuje i prijedlog zakona.

Vlada ovaj tjedan očekuje prve naznake rezultata mjera poduzetih u jačanju gospodarskih aktivnosti, koje je vlada, kako je podsjetila, radila u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom, HBOR-om i poslovnim bankama,

'Cilj nam je bio da novac odnosno kredite i poticaje dobiju oni koji mogu ostati na nogama, a za sve druge, koji se nalaze u osobitim gospodarskim teškoćama što nisu vezane uz globalnu krizu, radimo dodatne projekte', navela je Kosor.

Pozvala je gospodarstvenike da ne čekaju, već da se javljaju poslovnim bankama jer, kako je obrazložila, nije riječ o projektu koji će biti 'dirigiran' iz Vlade ili biti vezan uz bilo kakav politički utjecaj, već je stvar poslovnih banaka.

Također je poručila da će se Hrvatska i dalje brinuti za Hrvate u BiH te na tu brigu neće utjecati Vladina namjera da donese zakon o prebivalištu jer, kako je kazala, nitko ne može imati dva prebivališta.

Naša je ustavna obveza brinuti se za Hrvate u BiH, ali hrvatska se Vlada isto tako zauzima za BiH kao trajnu jedinstvenu državu triju konstitutivnih naroda, istaknula je Kosor.

Premijerka je u Iloku svečano otvorila obnovljeni dvorac obitelji Odescalchi, stalni novi postav Muzeja grada Iloka i Muzej na otvorenom - Dvor kneževa iločkih, obnovljenih u sklopu vladina projekta i Razvojne banke Vijeća Europe 'Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok- Vukovar-Vučedol'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi