RADMAN SE OGLASIO

'Nisam znao da me netko prijavio za sukob interesa'

06.03.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo pokrenuti postupak protiv ravnatelja HRT-a Gorana Radmana te istražiti mogućnost sukoba interesa, oglasio se i sam šef HRT-a

'Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman osobno nema saznanja o prijavi iz koje bi se moglo zaključiti da se nalazi u navodnom sukobu interesa. Glavni ravnatelj daje punu podršku radu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa i na njegovo eventualno traženje pravodobno će se i očitovati', stoji u priopćenju HRT-a.

No iako bi se iz Radmanovog priopćenja dalo naslutiti da ga je netko prijavio zbog sukoba interesa, Povjerenstvo je pokrenulo postupak na vlastitu inicijativu.

Naime Povjerenstvo je na vlastitu inicijativu uvidom u sudski registar ustanovilo da je Radman osnivač i direktor firme Nautar koja u svom predmetu poslovanja ima promidžbu, reklame i propagandu.

Kako su među klijentima Nautara Atlantic grupa, Coca-Cola i Microsoft, u Povjerenstvu smatraju da bi se u slučaju reklamiranja tih tvrtki na HRT-u Radman mogao naći u sukobu interesa.