FRA JOZO ĆIRKO

'Nisam vidio nasilje u Splitu nego normalnu reakciju'

13.06.2011 u 21:06

Bionic
Reading

'Nisam vidio nikakvo nasilje i nerede u subotu, ono je bila normalna reakcija ljudi na nešto što je neprirodno. Zašto se nisu organizirali i prajdali negdje gdje ih nitko ne vidi? Neka traže svoje slobode za stolom, u Saboru, a ne na ulici', izjavio je medijima fra Jozo Ćirko

Fra Jozo Ćirko ima pravo na svoj stav, ma kako skandalozan bio, ali nema pravo lagati. On je u subotu bio na istočnom dijelu Rive u civilnoj odjeći, niti 50 metara udaljenosti od bine na kojoj su sudionici parade pokušavali održati program koji je nedugo nakon toga zbog eskalacije nasilja bio i prekinut.

O tome ima li fra Jozo Ćirko kakve veze sa poticanjem i organiziranjem nelegalnog skupa i nereda se trebaju baviti organi gonjenja, a ne mediji, ali stav da on nije vidio nasilje je notorna laž. Na deset metara od njega su privedena dvojica maloljetnih huligana, a jasno je ispred sebe mogao vidjeti metež i paniku i policiju koja je pokušavala odmaknuti izgrednike od bine. Ako to nije nasilje, ne znamo koji su kriteriji fra Joze Ćirka u tom smislu.

Fra Jozo Ćirko je dominikanac koji vrši službu u crkvi sv. Dominika na Pazaru, a koja je poznata i po 'crnim' misama u čast Anti Paveliću koje je održavao fra Luka Prcela. Iako je u Splitu popularan i poznat po nekonvencionalnom ponašanju, za veliki broj njegovih sugrađana njegov rigidan i konzervativan stav je neugodno iznenađenje.