bivša gradonačelnica rimac

'Nisam sebe doživljavala kraljicom, doživljavala sam se Kninjankom, Hrvaticom'

04.08.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac tvrdi da se nikada neće odreći politike, bez obzira što je poražena na lokalnih izborima, te što nije bila na listi HDZ-a na zadnjih parlamentarnim izborima. 'Prije svega, politika je nešto s čime rastem. Ja sam u politiku ušla sa 16 godina, s 25 godina sam preuzela ovaj grad. Nisam političar za jednokratnu upotrebu', rekla je Rimac

'Nisam sebe doživljavala kraljicom, doživljavala sam se Kninjankom, Hrvaticom. Taj moj ponos i nacionalni naboj bio je možda razlog što sam dobila taj nadimak. Ako je tako, sigurno mi ne smeta, ako je pogrdan, onda da.

Nisam nikad željela da me zovu titulom, iako uvažavam sve titule. Moj moto je bio - danas jesam gradonačelnica, sutra ne moram biti, i to se i dogodilo', rekla je bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac na N1 televiziji odgovarajući na pitanje da li ju je smetalo što su je zvali kninskom kraljicom.

Upitana je i je li točno da se raspušta kninski HDZ. 'Svoj mandat na raspolaganje dala sam i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i razgovarali smo da će Knin sigurno doživjeti promjenu, nema razloga bježati od toga. Ja sam legalisti i sigurno ću uvijek biti član HDZ-a i članica Gradskog odbora. Iza sebe imam 11 godina vođenja stranke, sve ijedne dobivene izbore, moj skor je 20 dobivenih izbora, jedne izgubljene izbore', rekla je Rimac.

Rekla je kako je bila razočarana što ju je šef stranke Andrej Plenković izostavio s liste za prošle izbore, a komentirala je i njegov način vođenja HDZ-a: 'Svatko ima svoj specifičan način. HDZ je samo jedan, ne vidim da se Plenković maknuo od osnovnih načela HDZ-a. Dopuštam da svatko ima svoj stil vođenja stranke, važno je da je Plenković uspio dobiti ove izbore, složiti većinu i da je predsjednik Plenković uspio ispregovarati. Nekad je pitanje što je važnije, imati domoljublje na ustima ili imati rezultat'.

  • +28
Sva lica Josipe Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz