PROBUŠEN PROBNI BALON

'Nisam predložila odgodu početka školske godine'

17.08.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Puli, odgovarajući na pitanje novinara hoće li ustrajati u zahtjevu da se školski praznici produže za tjedan dana, istaknula kako je to potpuno krivo interpretirano jer to nije bio njezin prijedlog, niti ona na njemu ustrajava, nego je to bio prijedlog turističkih djelatnika, ponajprije iz Dalmacije, o kojem su se pohvalno očitovali i istarski turistički djelatnici

PULA - "Još uvijek se analiziraju sve prednosti i mane moguće odgode početka školske godine i vjerojatno ćemo danas do kraja dana donijeti konačnu odluku", rekla je premijerka, dodajući kako je zadužila Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da ispita sve prednosti i mane takve odluke.

Podjetimo, Jadranka Kosor je za Slobodnu Dalmaciju prije tri dana rekla da 'uvijek treba slušati ljude s terena i iz turističke prakse'. 'Ovo što sam čula i vidjela vezano uz turistički promet na Jadranu potkrepljuje inicijative da se prolongira početak školske godine. Ako nam je turizam iznimno važna grana gospodarstva, a za ovu Vladu on to jest, onda se moramo oslanjati na tu granu i pomoći turizmu na sve načine da bude još uspješniji', rekla je Kosor tada, odgovarajući na pitanje smatra li da se na Jadranu početak školske godine treba prilagoditi činjenici da se tu odmara još uvijek gotovo 700.000 turista.

Komentirajući slučaj Rade Buljubašića koji je, po pisanju nekih medija, formalno zaposlen u HEP-u gdje i prima plaću, a radi u Središnjici HDZ-a, predsjednica vlade je istaknula da je to doznala jutros čitajući dnevne novine.

"O tome nisam imala nikakve informacije, pa ni tu da se on vratio, niti da se zaposlio u HEP-u. Naravno, znam ga iz nekih prošlih godina, a što se tiče stranke, on ne radi u stranci, već povremeno dolazi u HDZ kao i mnogi drugi aktivisti te je volontirao po pitanju iseljeništva", rekla je Jadranka Kosor, dodajući kako je odmah zvala stranku i zatražila da se slučaj ispita, nakon čega će se donijeti stranačka odluka.

Inače, predsjednica vlade, nakon sastanka s članovima uprave "Uljanika", posjetila je Zaštitnu radionicu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom "Tekop Nova", gdje joj je svečano uručena istarska narodna nošnja. Tom je prigodom premijerka istaknula kako će se pobrinuti da se toj tvrtki, koja zapošljava osobe s invaliditetom, pomogne i preko Fonda za zapošljavanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom, pri čemu je dodala da bi se "istarska narodna nošnja mogla zaštititi i kao brend".