JOSIPOVIĆ ODGOVORIO MILINOVIĆU:

'Nisam posjetom ugrozio zdravlje djece'

13.01.2011 u 20:58

Bionic
Reading

Ured predsjednika Republike Hrvatske reagirao je na izjavu potpredsjednika Vlade RH i ministra zdravstva Darka Milinovića, koji je u vezi s medijskim kritikama posjeta premijerke Kosor onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici rekao da je prije deset dana u posjetu tom odjelu bio predsjednik Josipović koji je imao isti tretman, a da to mediji nisu zabilježili kao kršenje zakona.

Ured predsjednika RH ističe da su prigodom posjeta Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu 1. siječnja ove godine predstavnici medija mogli pratiti predsjednika Republike Hrvatske do čekaonice na odjelu hitne kirurgije.

Nakon toga bili su zamoljeni da ga zbog sigurnosti djece dalje ne prate. Predsjednik Josipović obišao je djecu, uz suglasnost njihovih roditelja, na odjelu pedijatrije na III. katu bolnice te se kraće družio s njima i njihovim roditeljima u dnevnom boravku, a fotografirao je samo službeni fotograf. Djecu na onkološkom odjelu predsjednik je posjetio u pratnji vodstva bolnice, a osobe u njegovoj pratnji zadržale su se ispred odjela, uključujući i službenoga fotografa, navodi Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Inače, ravnatelj KB "Sestre milosrdnice" Krešimir Rotim danas je ustvrdio da prilikom posjeta predsjednice Vlade Jadranke Kosor u ponedjeljak Klinici za pedijatriju u Klaićevoj ni u jednom trenutku zdravlje djece nije bilo ugroženo jer su se poštivale sve mjere zaštite.