PREMIJERKA KOSOR

'Nisam govorila o pokretanju istrage o transkriptima'

28.04.2011 u 22:57

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da ni u jednoj svojoj izjavi nije govorila o pokretanju istrage o transkriptima zato što hrvatska Vlada nema namjeru provoditi istragu, nego je rekla da će tražiti izvješće o radu Vladina Ureda za suradnju s Haškim sudom

'Ono što mi u Vladi želimo znati jest, na temelju naše trajne opredijeljenosti za otvorenu i potpunu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u skladu s Ustavnim zakonom, utvrđivanje činjenica o radu tog ureda od osnivanja 1996. do danas', rekla je novinarima predsjednica Vlade.

Podsjetivši da Vladin Ured za suradnju s Haškim sudom radi u sklopu Ministarstva pravosuđa, rekla je da joj je već dostavljeno prvo preliminarno izvješće. 'Vrlo brzo će se završiti cjelokupni posao i, kad bude gotovo potpuno izvješće, ako budemo smatrali da postoje neki osobito važni elementi za javnost, o tome ćemo je izvijestiti', najavila je premijerka Kosor i dodala da će o njemu raspraviti u užem kabinetu Vlade.

Ivica Kostović za Dnevnik 3

Posljednji predstojnik Ureda predsjednika iz vremena Franje Tuđmana, Ivica Kostović je u razgovoru za Dnevnik 3 izjavio kako je Carla del Ponte preko Granića tražila da joj se daju dokumenti, na što Vladimir Šeks nije pristao.
'Svi zaboravljaju da je Vlada RH dobila spor s Haagom po kojem nije obvezna Haagu dati sve dokumente koje on traži od nje', naglasio je Kostović.

'Svaka vlada koja želi da država funkcionira isključivo tako da svatko ima obvezu poštovati zakone, ima pravo tražiti izvješća od svojih ureda', rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.