LEKO IZ AUSTRIJE:

'Nikolić mora promijeniti stav prema Hrvatskoj'

05.07.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatska je spremna nastaviti dobre odnose sa Srbijom, ali Tomislav Nikolić mora promijeniti stav prema Hrvatskoj, kazao je v. d. predsjednika hrvatskog Sabora

U intervjuu bečkom dnevniku Die Presse, komentirajući izjavu Nikolića u vezi Vukovara, Josip Leko rekao je da je to izjava 'iz arsenala velikosrpske politike' koja je poražena.'To ne pomaže srpskom narodu ni odnosu prema susjedima. Zagreb je svakako spreman nastaviti dobre odnose sa Srbima', istaknuo je, ali je kao uvjet naveo da Nikolić promijeni svoju izjavu, stavove i politiku i da ih dovede 'u suglasnost s realnošću'.

Leko je u Beču nazočio ratifikaciji sporazuma o pristupu Hrvatske u EU od strane austrijskog parlamenta. On je ocijenio da je izbor Nikolića na čelo Srbije legitiman izbor srpskog naroda.

Hrvatska će ostati predana dobrosusjedskoj suradnji, poručio je Leko dodajući da je Zagreb i dalje zainteresiran za to da sve zemlje jugoistočne Europe što prije pristupe EU. 'Naše ciljeve nećemo mijenjati, već ćemo politiku prilagoditi danim uvjetima', objasnio je.