nakon ostavke dražena Jelenića

Nikica Gabrić: Ovo nije gotovo, past će još jedna ekipa

19.02.2020 u 21:38

Bionic
Reading

Nikica Gabrić, poznati hrvatski oftalmolog i mason govorio je o aferi masoni i Draženu Jeleniću, sad već bivšem glavnom državnom odvjetniku.

Dražen Jelenić je zbog afere masoni dao je ostavku na mjesto glavnog državnog odvjetnika nakon što se otkrilo da je član masonske udruge Veliki Orijent Hrvatske.

Sve je počelo kada je tjednik Nacional objavio da je Jelenić mason i da ga to uvodi u sukob interesa u slučaju priče s iznudom za koju je Nikica Gabrić, oftalmolog i predsjednik udruge Veliki Orijent Hrvatske, prijavio urednike i direktoricu tjednika 7Dnevno.

Gabrić je u Dnevniku Nove TV kazao, između ostalog, da mu je žao što je Jelenić dao ostavku jer 'se njega osuđuje da je on mason'. 'Nije problem biti mason. Problem je što Dražen Jelenić ne radi svoj posao dobro', istaknuo je Gabrić.

Gabrić je razgovor s Jelenićem snimio, ali ne želi otkriti što je na snimci. Tvrdi da je tom prilikom prvenstveno snimao sebe da mu se ne bi imputirale riječi.

'U toj snimci ima nešto što za njega ne bi bilo komforno. Ne mogu reći na što se odnosi, ali ako sud od mene to zatraži ja ću predati što sam ja rekao. Točno sam se čuvao tih situacija da me se ne može staviti u poziciju da sam rekao nešto što nisam, a suradnik sam u procesu i svi me optužuju, a ja ne smijem ništa reći', naveo je Gabrić.

Na upit tko ima nešto protiv Dražena Jelenića - Gabrić je odgovorio neka pogleda malo bolje tko je na mailovima na loži.

'I on je to već shvatio. Jučer je mislio da sam ja, a danas je malo reterirao i rekao da sam ja bio žrtva. Dakle, ovdje se zaboravlja tko je kriminalac, a tko žrtva i dok se mi svađamo tko je što rekao – reketari i kriminalci uživaju', naveo je Gabrić.

Ne može govoriti o tome zašto je Jelenić izašao iz lože.

Na upit novinarke Nove TV da je tražio uslugu od Jelenića preko Mladena Bajića kazao je da to nije istina i da to ne tvrdi Jelenić.

'Ja sam od Mladena Bajića tražio broj telefon Dražena Jelenića. Čak nisam imao ni njegov broj, da mu prijavim slučaj reketarenja. Vidite, tako sad nastaju krive stvari', naveo je Gabrić.

  • +15
Nikica Gabrić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na konstataciju da je Jelenić u svom priopćenju rekao da je za Gabrićev slučaj doznao preko Mladena Bajića ustvrdio je da nije bilo tako.

'Nazvao sam Bajića, čiju sam majku operirao prije 30 godina, i on je moj prijatelj, nije mason', naveo je Gabrić.

Na dodatno pitanje je li to korištenje masonskih veza - Gabrić je zapitao kakve veze Bajićeva majka ima s masonima?

Ne strahuje da će ga izbaciti iz organizacije jer je brani dok drugi šute. 'Ja se ne bojim biti mason i priznati to'', istaknuo je Gabrić.

Na kraju je kazao i da ne smatra da je slučaj ostavkom glavnog državnog odvjetnika završen.

'Nažalost ne. To će se pokazati vrlo brzo. U procesu koji sam predlagao gospodinu Jeleniću će se javiti novi učesnici tog reketarenja i sigurno će pasti još jedna ekipa ako novi državni odvjetnik i policija prihvate neke dokaze koje sam sugerirao da istraže uloge pojedinih ljudi', poručio je Gabrić.