PROF. NENAD ZAKOŠEK

Nikako nisam htio osobno uvrijediti Reisman!

31.01.2013 u 09:07

Bionic
Reading

Dekan Fakulteta političkih nauka prof. Nenad Zakošek poslao je reakciju na jučerašnji članak tportala, u kojem ističe da ni u jednom trenutku nije htio da razgovor o posjetu i nastupima Judith Reisman Hrvatskoj i njegovom fakultetu poprimi osobnu razinu ili bude uvredljiv

Demantij prenosimo u cijelosti:

'Tekst objavljen na t-portalu pod naslovom 'Reisman hlapi, zastarjela je i irelevantna' ni sadržajem ni intonacijom ne odgovara razgovoru koji sam imao s novinarom. Naslov i oprema teksta su uvredljivi. Žao mi je što su objavljeni u tom obliku i želim se distancirati od njih.

Uvjeren sam da javni govor ni u kojem trenutku ne treba prerasti u osobne uvrede, što je upravo učinjeno ovakvom prezentacijom teksta.

U razgovoru s novinarom t-portala htio sam nadasve objasniti okolnosti u kojima je dogovoreno predavanje te upozoriti na to da su organizatori njena gostovanja u Hrvatskoj otpočetka imali intenciju politički ga instrumentalizirati u svoje svrhe, a što očito korespondira s političkim ciljevima same gošće. Ti politički ciljevi mogu biti legitimni, ali je također legitimno upozoriti na razliku između političkih ciljeva i čisto akademskog interesa. U tom smislu, predavanje dr. Reisman na Fakultetu političkih znanosti doživio sam primarno kao politički istup, a ne kao prezentaciju znanstveno relevantnih činjenica.

O samoj osobi dr. Reisman ne želim se ni na koji način izjašnjavati.'