50 EURA U PUTOVNICI

Nijemci pokušali podmititi crnogorskog graničara kako bi izbjegli testiranje na koronavirus

13.07.2020 u 23:09

Bionic
Reading

Njemački turist Daniel Reihert (31) uhićen je proteklog vikenda u Crnoj Gori, zajedo s još tri sunarodnjaka, nakon što je pokušao podmititi graničara sa 50 eura kako bi ga bez testiranja na koronavirus pustio u tu zemlju

Pored Reiherta, uhićena su još trojica njegovih prijatelja s kojima je ranije bio na Kosovu i Metohiji, nakon čega su automobilom pokušali ući u Crnu Goru. Četvorica Nijemaca su uhićena nakon što je Reihert u svoju putovnicu stavio 50 eura mita namijenjenog graničnom policajcu na graničnom prijelazu Božaj, čime je, pored pokušaja podmićivanja, prekršio i mjere crnogorskog Nacionalnog koordinacijskog tijela za zarazne bolesti.

Reihert je policajcima pokušao objasniti da je riječ o šali, no oni su zatražili izuzimanje videosnimke s graničnog prijelaza kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice. Nijemci su, navode crnogorski mediji, policajcima na granici rekli da su u tranzitu i da namjeravaju otputovati u Hrvatsku, što su pokušali ubrzati s 50 eura, jer im je pri prethodnom pokušaju ulaska u Crnu Goru na prijelazu Sukobin-Murićani to onemogućeno bez prethodnog testiranja na koronavirus.