ZAPREPAŠTENA DIPLOMATKINJA

Crnogorac usred Podgorice namjerno zakašljao u pravcu britanske veleposlanice

08.07.2020 u 09:44

Bionic
Reading

Veleposlanica Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp neugodno se iznenadila kada joj je početkom tjedna u središtu Podgorice prišao nepoznati prolaznik i počeo kašljati u njezinom pravcu

Britanska veleposlanica je, naime, razgovarala sa zaposlenicom crnogorskog Instituta za javno zdravlje kada im je prišao nepoznati čovjek i počeo kašljati u njihovom pravcu. Veleposlanica je u svojoj objavi na društvenim mrežama dala naslutiti da je nepoznati čovjek počeo kašljati prema njima nakon što je vidio uniformu zaposlenice Instituta za javno zdravlje.

'Danas me je na ulici zaustavila gospođa koja radi u Institutu za javno zdravlje kako bi me pitala za pravac. Dok sam joj pokušavala objasniti, neki čovjek je prošao pored nje i namjerno je zakašljao u našem pravcu kada je vidio njezinu radnu uniformu. Zaprepaštena sam', zapisala je veleposlanica na crnogorskom jeziku.

Veleposlanica Kemp je u istom postu na društvenim mrežama javno zahvalila Institutu za javno zdravlje na njihovoj borbi protiv pandemije koronavirusa te je zaključila da neugodan primjer ne 'predstavlja Crnu Goru koju poznaje i voli'.

U Crnoj Gori je u posljednjih 24 sata zabilježeno 66 osoba zaraženih koronavirusom, a najviše novozaraženih, njih 39, registrirano je u Podgorici. Dvadeset njih su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, priopćio je Institut za javno zdravlje.

Ukupan broj preminulih od lipnja u Crnoj Gori je osam, dok je od početka tog mjeseca registrirano 583 slučajeva, od kojih je njih 573 aktivno u ovom trenutku.