KOSOR O OTPREMNINI:

'Nije u redu da Dragičević dobije 6,8 mil. kuna'

Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongracic

Premijerka Jadranka Kosor rekla je danas u Saboru da je zatražila izvješće o tome je li bivšem predsjedniku i aktualnom članu Uprave Ine Tomislavu Dragičeviću isplaćena otpremnina od čak 6.784.555 kuna

'Meni je to prva informacija. Zatražila sam podrobne informacije o tome i one će vjerojatno stići na moj stol danas i onda ćemo vidjeti što ćemo. Smatram, ako je to istina, da to nije u redu', rekla je Kosor.

Sam Dragičević otpremninu je demantirao rekavši za Večernji list da u tome 'nema istine' te kako su to 'raznorazne priče' kojima se novinari zabavljaju zadnjih dana.

U Ini isplatu nisu demantirali, već su samo poručili da, sukladno poslovnoj praksi, nikada ne otkrivaju detalje ugovora, odnosno sporazuma između kompanije i drugih strana.

O Dragičevićevoj otpremnini ništa nije jučer znao ni ministar financija i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, koji je trenutačno na čelu Nadzornog odbora Ine.

'Ništa ne znam o tome. Došao sam u Nadzorni odbor Ine nakon što je donesena odluka o Dragičevićevoj smjeni. Ako je takvo što isplaćeno, onda je o tome morao postojati nekakav ugovor, nekakva osnova za to. Ako je tako, onda je to stvar koju je vjerojatno riješila Uprava', rekao je Šuker za Večernji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi