ukinuto radno mjesto

Donedavni HDZ-ovac koji je krao armaturu dobit će otpremninu nakon što je ostao bez posla

02.09.2022 u 17:26

Bionic
Reading

Bivši član HDZ-a osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu Stjepan Turković ostao je bez posla nakon što je ukinuto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.

Potvrdila je to u četvrtak karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, a Turković je, kaže, odluku primio “emotivno”.

“Kada je Darko Bebić postao ravnatelj, kazao je da će razmotriti svrsishodnost svih radnih mjesta u ŽUC-u i ovo je radno mjesto ukinuto kao suvišno”, rekla je Furdek Hajdin.

S obzirom da se radi o poslovno uvjetovanom otkazu, poslodavac je temeljem Zakona o radu dužan isplatiti otpreminu. Na upit KAportala, iz Županijske uprave za ceste otkrili su koliko će ona iznositi.

“Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv”, potvrdili su u ŽUC-u.

Policija je Turkovića zajedno sa sinom u srpnju uhitila u pokušaju krađe armature s gradilišta obilaznice u Karlovcu, nakon čega je Turković istupio iz HDZ-a. Inače je obnašao direktorske funkcije u komunalnim tvrtkama i razne funkcije u tijelima HDZ-a i karlovačke gradske vlasti.