MLADI POREČANIN

Nije plaćao kredit banci pa im dojavio da imaju bombu

18.01.2012 u 13:14

Bionic
Reading

27-godišnjaka s područja Poreča osnovano se sumnjiči da je počinio kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, kada je 9. siječnja lažno dojavio da je u porečkoj poslovnici Raiffeisen banke Austrije postavljena eksplozivna naprava

Na lažnu dojavu mladić se odlučio kako bi izbjegao odlazak u RBA s jamcem. Naime, kako je pokazala kriminalistička istraga porečke policije, budući da 27-godišnjak nije plaćao kredit, banka je počela potraživati novac od njegova jamca. Stoga je 9. siječnja u 8.40 sati, to jest u vrijeme kada je s jamcem trebao otići u poslovnicu RBA u ulici Karla Huguesa, anonimno nazvao banku te djelatnici rekao da se u banci nalazi eksploziva naprava.

Odmah po zaprimljenom pozivu voditeljica poslovnice je zamolila sve klijente i djelatnike da izađu iz banke te je kontaktirala policiju. Policijski službenici Odsjeka protueksplozijske zaštite i službeni pas za detekciju eksploziva obavili su pregled na mjestu događaja, no ubrzo je utvrđeno da je zaprimljena dojava lažna.

Zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina, protiv 27-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.