LOKALNI IZBORI

Nije moguće glasati izvan mjesta prebivališta

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 14:22
  • Objavljeno 12.05.2009 u 13:25
glasačka kutija glasovanje

glasačka kutija glasovanje

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

S obzirom na mnogobrojne upite koje građani upućuju, GONG je izvijestio birače da na lokalnim izborima nije moguće glasovanje izvan mjesta prebivališta

Ako birač želi ostvariti svoje biračko pravo, to može učiniti isključivo na biračkom mjestu u mjestu gdje ima prebivalište, upozorava GONG.

Također, s obzirom na brojne prijave u vezi s korištenjem djece u izbornoj kampanji, skidanjem i uništavanjem plakata protivničkih kandidata i stranaka, zloupotrebom javnih službi i javnih resursa (komunalne službe, vatrogasci) za potrebe kampanje samo određenih stranaka i kandidata te ometanja održavanja predizbornih skupova od strane lokalnih vlasti, GONG je pozivao sve sudionike izborne utakmice da se suzdrže od ovakvih i sličnih nedopuštenih radnji.

Kampanja bi se trebala odvijati u poštenom ozračju i osnovni bi joj cilj trebalo biti kvalitetno informiranje birača o programima i načinima rješavanja lokalnih problema koje nude stranke i kandidati. Samo takva kampanja pridonosi jačanju povjerenja birača u političare, a time i sudjelovanju u izborima i procesima odlučivanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi