ŠUICA:

'Nije HDZ kriv za odgodu studije o Pelješkom mostu'

21.09.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Dubrovačka HDZ-ovka i zastupnica u EP Dubravka Šuica odbacila je da je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić dijelom kriv da je odluka o studiji Pelješkog mosta pomaknuta za studeni, kako je to ocijenio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Župan je poslao pismo Europskoj komisiji koje je navodno u Bruxellesu protumačeno kao pritisak

'To nema nikakve veze, naš župan se brine za jug Hrvatske i normalno je da je pisao i komunicirao. Dopustite mi da sam sada u stanju spekulirati da sve to ima veze s poljuljanim odnosima s EU koji su uslijedili zbog 'lex Perković', rekla je Šuica.

'Ja sam dobila odgovor od povjerenika Hannesa u kojem kaže da se radi na studiji i da će najbolje rješenje biti ono koje studija kaže. Nakon toga hrvatske vlasti moraju odlučiti hoće li financirati most na tim osnovama', dodala je Šuica.


Slučaj je komentirao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekavši da je uvijek netko drugi kriv – 'malo vanjski, malo unutarnji neprijatelj'. 'Uvijek će se naći formula za opravdanje nerada i nesposobnosti', poručio je Karamarko. 'Nemam tu što komentirati, to su ljudi koji nemaju projekt, program. Što su napravili u godinu i pol dana, čime se mogu podičiti, gdje taj kapital kojim danas mogu baratati i bilo što reći bilo kojem građaninu', upitao je Karamarko.