MINISTAR NEUMJESNO O SKANDALU

'Nije gospićka bolnica više ona u koju je Čkalja slao punicu umrijeti'

21.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Zbog fizičkog sukoba dvojice liječnika u Općoj bolnici Gospić u prostoriji gdje se nalazila umiruća dvogodišnja djevojčica ministar zdravstva Darko Milinović zatražio je od ravnateljice Marije Vrkljan Ilijevski žurnu istragu o tom incidentu i sankcije protiv zavađenih djelatnika

Najavio je i inspekcijski nadzor u bolnici, koji bi trebao utvrditi je li djevojčica, koja je prilikom transporta u KBC Rijeka umrla zbog bakterijske sepse, u gospićkoj bolnici dobila svu medicinsku pomoć koja joj je bila potrebna.

'Izražavam nezadovoljstvo i žaljenje zbog tog incidenta, a ispričavam se svima koje je taj okršaj doveo u neugodnu situaciju. Nedopustivo je da se bilo tko u Hrvatskoj fizički obračunava, a kamoli liječnici u bolnici', izjavio je ministar Milinović na konferenciji za novinare nakon obilaska KBC-a Zagreb.

Ministre, sram vas bilo!

'Ministre Milinoviću, sram vas bilo! Ako je za vas smrt djeteta jedan incident, trebali biste odmah poderati svoju liječničku diplomu. O ljudskoj dimenziji vaše izjave, svaki komentar je suvišan', poručila preko Facebooka SDP-ova saborska zastupnica Vesna Škulić.

'Prije 20 godina beogradski glumac Čkalja šalio se da je, ako se želite riješiti punice, pošaljete u gospićku bolnicu. Danas je to hrvatska klinika Schwarzwald, to je moja bolnica, i ne želim da neki incident naruši njen ugled', ustvrdio je Milinović, kojega je pogodilo što se bolnica iz koje dolazi spominje u tako negativnom kontekstu, prenosi Novi list.

Prema svjedočenju roditelja koji su prošlog vikenda malu Antoniju dovezli u OB Gospić u teškom stanju, liječnik Drago Ratković sukobio se s anesteziologom Damirom Pahljinom oko bolničkog kreveta dok je njihovo dijete, boreći se za život, ležalo u istoj sobi. Vikanje i naguravanje među spomenutom dvojicom završilo je šamaranjem, ispričali su roditelji, šokirani ponašanjem liječnika koji su trebali spašavati dijete.

Ravnateljica gospićke bolnice već se navodno izjasnila da sukob dvojice liječnika nije imao nikakva utjecaja na smrt male pacijentice, navodeći kako je stanje meningokokne sepse u kojoj se dijete nalazilo uz pravodobno liječenje smrtonosno u 90 do 95 posto slučajeva.