BISER IZ RADIONICE HDZ-A TROGIR

'Nije dobro da je pastir ovca'

13.03.2009 u 09:51

Bionic
Reading

'Za nijedno stado nije dobro da mu je pastir ovca', kazala je svojedobno trogirska gradska vijećnica Marica Brkić (HDZ) iznijevši nadasve zanimljiv prijedlog za rješenje situacije u Brodotrogiru. Pogledajte i uživajte

Retorika ili govorništvo, odnosno umijeće ili tehnika govorne komunikacije za cilj gotovo uvijek ima uvjeravanje sugovornika da su vaši stavovi na mjestu, a njegovi nisu. Još od doba Aristotela smatralo se da je vješt političar onaj koji je dobar govornik.

Doduše, ovu tezu iz godine u godinu pobijaju hrvatski političari i tek za rijetke od njih moglo bi se reći da imaju govorničkoga dara. Prije nekoliko dana pojavio se video govora trogirskoga vladara iz sjene Vinka Brkana, a na Youtubeu može se pronaći još jedan od bisera iz trogirske gradske vijećnice. Riječ je ovoga puta o vijećnici HDZ-a Marici Brkić koja je ponudila nadasve zanimljivo rješenje situacije u Brodotrogiru.

Oni koji nisu vidjeli nastup Vinka Brkana na 19. obljetnici HDZ-a Trogir, zbog kojeg je ministar Dragan Primorac dobio rumenu boju, mogu ga pogledati u drugom videoprilogu.