ČAČIĆ O ODNOSU S IDS-OM

'Nije bilo sukoba, bili smo samo neusklađeni'

18.05.2011 u 17:57

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u Puli izjavio kako je došao u Istru da bi se i u toj županiji što bolje pripremili za parlamentarne izbore na kojima oporbena koalicja očekuje pobjedu, a kako je rekao, HNS u Istri očekuje dobre izborne rezultate, jer njihova organizacija 'radi sve kvalitetnije'

Na tiskovnoj konferenciji u Puli na upit o sukobu s potpredsjednikom IDS-a Damirom Kajinom, Čačić je kazao da sukoba nema.

'Samo sam konstatirao kako su neke Kajinove izjave o HNS-u bile neutemeljene. To je izjavio i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić pa ubuduće u koaliciji očekujem barem grubo usklađene izjave. A neusklađene Kajinove i Jakovčićeve izjave riješt će, vjerujem, sam IDS', istaknuo je.

Čačić je, govoreći o gospodarstvu i, kako je rekao, sve lošijim gospodarskim pokazateljima, ustvrdio da je 'pravi problem ove zemlje nesposobna vlada' te da je 'pravo i jedino rješenje njezina promjena'.

Predsjednik HNS-a je, osvrnuvši se na stanje u Istri, ustvrdio da je Istra zadržala svoj rejting u konkurentnosti, 'što pokazuje da gospodarski i antikorupcijski usmjerena regionalna politika daje rezultate i u gospodarstvu i privlačenju domaćih i stranih ulagača'.

No, po njegovim riječima, svi napori uspješnih regionalnih i lokalnih politika sukobljuju se s tvrdim, armiranim zidom 'i taj se zid mora sruštiti i to promjenom središnje vlasti'.

Izrazio je nadu da će uspjeti projekt 'Brijuni-Rivijera' koji, kako je rekao, HNS podupire, kao i istarske projekte za golf i razvoj kulturnog turizma.