KARAMARKO O OLIVERGATEU

'Nije bilo praćenja, samo izlisti i analize'

13.12.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iz Bruxellesa je komentirao najnoviju aferu s prisluškivanjima novinara. 'Policija nije radila ništa protuzakonito', poručio je Karamarko i zaključio da se te priče plasiraju u medije kako bi se u drugi plan stavile crne brojke o nezaposlenosti

'Hoću i moram to komentirati', rekao je Karamarko novinarima u Bruxellesu. Tada sam bio ministar policije, a riječ je o jednoj aktivnosti policije koja je počela na zahtjev DORH-a jer su curile informacije iz slučaja Fimi media.

'Dakle, na zahtjev DORH-a policija je primjenom nekih mjera došla do nekih rezultata i nalaza i o tome izvijestila DORH. Ali nije bilo mjera praćenja i prisluškivanja i tih stvari. Mislim da su bili izlisti i analize', prisjetio se Karamarko.

Policija je, tvrdi, koristila zakonom utemeljene metode, mjere, instrumente i alate da dođe do informacija. 'Nije bio u pitanju atak na novinare, oni nisu i ne smiju nikad biti meta', zaključio je šef HDZ-a.

Tvrdi da ga se periodično izvještavalo o aktivnostima ravnateljstva policije, dok je on bio zadužen za zakonit rad sustava i nije sudjelovao u operativnim situacijama. Navodni sastanak o uhićenju novinara nazvao je znanstvenom fantastikom.

'Meni je neobično da se danas o tome priča, zanimljivo je kako je to sad došlo kao neka tema na dnevni red, a jučer smo svi bili frapirani, preneraženi činjenicom da smo prešli 350 tisuća nezaposlenih. Mislim da se zamagljuju prave teme o kojima bi trebali pričati, a građanima je toga dosta', zaključio je Karamarko.